Ştiri recente

turistic
gradi1

Anunt proiect “Casa Vecsey”

Județul Satu Mare prin Consiliul Județean Satu Mare intenţionează implementarea proiectului Punerea în valoare a monumentului istoric “Casa Vecsey” – Muzeul de artă Satu Mare.
Casa Vécsey, care găzduieşte actualmente Muzeul de artă Satu Mare, este una dintre cele mai reprezentative clădiri publice din centrul istoric al orașului Satu Mare.
Clădirea se află pe lista monumentelor istorice din județul Satu Mare, constituind un imobil determinant pentru imaginea Pieței Libertății, având origini în secolul XIX. Casa Vécsey are fațada realizată în stil neogotic. Monumentul are o planimetrie în formă de L, și este format din două corpuri de clădiri distincte, care au fost unificate în secolul XIX, și anume propriu-zisa Casă Vécsey, clădire cu un etaj, construită în 1842, aflată pe frontul străzii și aripa estică, dinspre curte, cu regim parter, și care este considerată cea mai veche clădire civilă a orașului.

Ca urmare a deschiderii apelului de proiecte din cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, Județul Satu Mare prin Consiliul Județean Satu Mare, a identificat fonduri disponibile şi intenţionează depunerea unei cereri de finaţare pentru proiectul Punerea în valoare a monumentului istoric “Casa Vecsey” – Muzeul de artă Satu Mare.

gradi1