Ştiri recente

turistic
gradi1

Satu Mare susține municipiul Baia Mare în cursa pentru titlul de Capitală Europeană în 2021

13876284_1225335164156789_5117218702409086460_nPreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba și prefectul judeţului Satu Mare, Radu Bud au participat miercuri, 3 august 2016 la sediul Instituţiei Prefectului – Județul Maramureș,

pentru a semna protocoale de susținere a Municipiului Baia Mare în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. La eveniment au mai participat reprezentanţii Consiliul Județean Maramureș, Municipiului Baia Mare, Fundației Baia Mare 2021, respectiv reprezentanți ai Instituțiilor Prefectului și Consiliilor Județene din Bihor, Sălaj și Bistrița-Năsăud.
În deschidere, prefectul de Maramureş, Sebastian Mihai Lupuț a făcut un scurt istoric al proiectului Baia Mare – Capitală Europeană a Culturii 2021, iar Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș, a subliniat buna colaborare existentă între partenerii din Regiunea Nord-Vest și faptul că scopul ultim al oricărei colaborări între administrațiile județene este de a le oferi oamenilor o viață mai bună. Directorul artistic al Fundației Baia Mare 2021, Vlad Tăușance, a prezentat în linii generale proiectul pe care îl dezvoltă. Acesta este de părere că ar fi de bun augur o inventariere a resurselor de care dispun cele patru județe și conturarea unei strategii comune de promovare. Prefectul și președintele Consiliului Județean Satu Mare au semnat protocolul pe loc, iar conducerile județelor Bistrița-Năsăud și Bihor urmează să îl semneze în zilele următoare. În ceea ce privește județul Sălaj, secretarul județului, Cosmin Vlaicu, a avut mandat din partea administrației județene să sprijine proiectul și să semneze protocolul.
Prefectul Radu Bud a precizat că susţinerea acestui proiect va fi de bun augur pentru sătmăreni.
Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba a declarat că prin semnarea acestui proiect putem să atragem mai mulți turiști în Satu Mare, deoarece drumul spre Baia Mare trece prin județul nostru.

gradi1