Ştiri recente

turistic
gradi1

Festivalul Folcloric al Naționalităților

DSC_0081Comuna Bogdand a găzduit duminică, 4 septembrie, cea de-a 26-a ediție a Festivalului Folcloric al Naționalităților.

Evenimentul care a început la ora 12.00, a fost organizat de Consiliul Judeţean, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, respectiv Primăria şi Consiliul Local Bogdand. Conform tradiţiei, pe scena festivalului au evoluat 17 ansambluri folclorice româneşti, ungureşti, şvăbeşti şi ţigăneşti.
„Festivalul Folcloric al Naţionalităţilor” din Bogdand a pornit din iniţiativa profesorului şi etnografului Sipos László, instructorul formaţiei „Rozsmalint” din localitate, în colaborare cu specialiştii de la Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Satu Mare.
Scopul festivalului este păstrarea tradițiilor folclorice, transmiterea lor din generație în generație, valorificarea datinilor și obiceiurilor.
Festivalul a avut un program complex care a cuprins: o paradă a portului popular specific fiecărei naţionalităţi ,depunere de corone în cinstea profesorului şi etnografului Sipos László, discursurile oficialităților, o expoziţie a meşterilor populari, şi un spectacol folcloric susţinut de formaţiile artistice prezente la eveniment.

DSC_0019

DSC_0014

DSC_0037

DSC_0042

DSC_0076

gradi1