Ştiri recente

turistic
gradi1

Ziua Pompierilor

dsc_0059În fața Monumentului Ostașului Român, marți ,13 septembrie 2016 s-a sărbătorit Ziua Pompierilor.

La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, prefectul Radu Bud, subprefectul Altfatter Tamás, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher. La sărbătoarea pompierilor au fost prezenți și delegați din Ungaria.
Aniversarea Zilei Pompierilor din România la 13 Septembrie oferă deosebitul prilej de a readuce în memorie faptele eroice ale bravilor ostaşi pompieri care, în anul 1848, au intrat pentru totdeauna în cartea de aur a eroilor neamului şi au înscris astfel, cu propriul sânge, o memorabilă pagină de eroism şi glorie militară.
Bătălia din Dealul Spirii de la Bucureşti este un act eroic al pompierilor militari în apărarea revoluţiei de la 1848 şi prima afirmare patriotică a calităţilor morale şi de luptă ale ostaşilor tinerei armate române moderne, constituită în urma Păcii de la Adrianopole din 1829.

Consiliul Judeţean Satu Mare a oferit premii în bani pentru pompierii care s-au remarcat la diferite concursuri. La rândul lor pompierii au oferit autorităţilor plachete onorifice.

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea pompierilor și prezentarea tehnicii de intervenție. Cu ocazia „Zilei Pompierilor din România” a fost organizat și un exercițiu de descarcerare.

gradi1