Aktuális hírek

turisztika
gradi1

Szatmár támogatja Nagybányát az Európai Kulturális Fővárosi cím elnyerésében

13876284_1225335164156789_5117218702409086460_nPataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és Radu Bud kormánymegbízott, szerdán, augusztus 3-án a Nagybányai Prefektúrán járt, ahol aláírták a támogatási szándéknyilatkozatot.

A találkozón jelen voltak Nagybánya, Bihar, Szilágy és Beszterce-Naszód megye képviselői is.
Sebastian Mihai Lupuț, Máramaros megye prefektusa bemutatta a 2021-es Európai Kulturális Fővárosi projekt jelenlegi állását. Ezt követően Gabriel Zetea, a Máramaros Megyei Tanács elnöke az Észak-Nyugati Régió képviselőinek kiváló együttműködéséről beszélt. Vlad Tăușance, a Nagybánya 2021 Alapítvány művészeti igazgatója nagyvonalakban mutatta be a projektet, majd a négy megye erőforrásainak a kidolgozásáról és ennek népszerűsítéséről beszélt.
Pataki Csaba tanácselnök és Radu Bud prefektus helyben aláírták az együttműködési szerződést. Beszterce-Naszód és Bihar megyék képviselői a következő napokban fogják ezt aláírni.
Cosmin Vlaicu, Szilágy megye titkárának felhatalmazása volt arra, hogy ő is aláírhatja a szerződést.
Radu Bud kormánymegbízott szerint ez komoly fellendülést jelent Szatmár számára.
Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke azt mondta, hogy ezzel a lépéssel fellendíthetik Szatmár megye turizmusát, hiszen Nagybányára Szatmáron keresztül vezet az út.

gradi1